Produsul a fost adaugat in lista de cerere de informatii afisata in subsolul paginii.

In continuare, puteti adauga alte produse sau sa trimiteti lista de cereri.

vezi lista | adauga alte produse | trimite lista

 

Grupul Jouanel

JOUANEL INDUSTRIE

este una dintre cele mai vechi societăţi ce operează în Franţa în domeniul producţiei de maşini, utilaje, echipamente şi unelte de prelucrare a tablei.
Istoria societăţii se întinde pe o perioada de 60 de ani, începând cu 1948, cand fondatorul ei, Yves Jouanel, construieşte prima sa maşină de îndoit tabla, pentru un vecin tinichigiu. De atunci până la momentul de faţă, societatea îşi continuă ascensiunea:

 • 1962 – 1974 : Yves JOUANEL deschide şi dezvoltă în Sainte-Maure-de-Touraine primul său atelier de producţie a maşinilor de prelucrat tabla. În 1974, în vârstă de 72 de ani, cedează firma urmaşilor săi.

 • 1974 – 1984 : se dezvoltă gama de maşini fabricate.

 • 1984 : societatea JOUANEL este preluată de grupul FINHAL condus de Pierre HALLE.

 • 1986 : Pierre HALLE decide construirea unui nou atelier de producţie într-un parc industrial, atelier care va sta la baza reorganizării producţiei pe sit-ul actual.

 • 1990 : JOUANEL Industrie atinge un maxim de producţie până în acel moment, cu 600 de maşini fabricate anual şi o cifra de afaceri de 16,5 milioane de franci, adică 2500 K €uro. În acelaşi an se dezvoltă o nouă gamă de scule de mână şi o gamă de elemente de susţinere pentru eşafodaje.

 • 1997 : JOUANEL asimilează societatea ALMORE situată în zona industrială pariziană. Această societate este specializată în fabricarea echipamentelor pentru industria tubulaturii de ventilaţie şi încălzire, venind astfel să completeze gama de produse oferite de Jouanel Industrie.

 • 1999 : JOUANEL îşi dublează suprafaţa de producţie şi-şi îmbunătăţeşte capacităţile administrative prin achiziţionarea unui nou produs de gestiune informatică, « PRODUFLEX ».

 • 2001 : JOUANEL Industrie construieşte o nouă clădire de birouri, cu scopul de a-şi dezvolta activitatea comercială şi activitatea de cercetare/inovare.

 • 2004 : JOUANEL îşi dezvoltă afacerea mai departe de graniţele Franţei, participând în primă instanţă la numeroase saloane si târguri internaţionale de specialitate în străinătate (Rusia, Romania, Grecia, Spania, Ungaria, Algeria, etc.).

 • 2005 : JOUANEL Industrie îşi continuă dezvoltarea prin crearea unei filiale spaniole, HALCO, destinată comercializării şi distribuţiei produselor Jouanel. În acelaţi timp, firma investeşte 250 000 €uro în echipamente de producţie pentru fabrica din Sainte-Maure, pentru a-şi îmbunătăţii productivitatea. Cifra de afaceri în acest an creşte la 7,3 Milioane de euro, cu un efectiv de 41 de salariaţi.

 • 2006 : Păstrând mereu un trend crescător al activităţii şi extinderii, JOUANEL crează filiala J.M.T. (JOUANEL Machine Tools) în România, care, pe lângă activitatea comercială desfăşurată, produce şi sub-ansamble pentru firma-mamă.

 • 2008 – societatea îşi măreşte capacităţile de producţie şi cu aceeaşi ocazie sărbătoreşte cei 60 de ani de existenţă.
  www.jouanel.com


SOCOFER

Constructor de platforme, motoare şi echipamente dedicate Mentenanţei şi Tractărilor feroviare.
De peste 30 de ani SOCOFER concepe şi construieşte platforme, motoare şi echipamente feroviare dedicate mentenanţei infrastructurii şi tractării feroviare. Principalele sale obiective în toate demersurile sale sunt Fiabilitatea, Rezistenţa, Disponibilitatea şi Securitatea.
www.socofer.fr

FINHAL

Centrală de achiziţii pentru celelalte societăţi membre ale grupului.
www.finhal.com

SOFIL

Furnizor de filtre industriale pentru separaţii lichid-solid.
Analizează şi propune soluţii pentru filtrarea lichidelor utilizate sau rezultate din diverse etape de producţie, pentru epurarea resturilor şi reziduurilor industriale şi reciclarea apelor utilizate.
www.sofil.com

JOUANEL INDUSTRIE face parte din grupul FINHAL, alături de societăţile SOCOFER, FINHAL şi SOFIL.

Ultimele produse vizitate

Nici un produs vizitat...

Sunt interesat de

Nici un produs adaugat in lista...

Produse

Maşini de îndoit tablă (abkant-uri) Foarfeci Maşini de roluit Maşini pentru execuţie wultz Maşini de bordurat Echipamente de îmbinări pentru acoperişuri şi profile pană Ventilaţie Echipamente pentru acoperişuri Maşini speciale Scule de mana

E-Shop

Discount de 10% la orice comanda inregistrata in noul nostru e-shop!

Acum aveti posibilitatea de a achizitiona sculele de mana marca JOUANEL direct de pe noul nostru E-Shop.

E-Shop

Newsletter


Inscrie-te pentru a primi email cu noutatile si ofertele noastre speciale